Volgens recepten van de Haagsche Kookschool. De inspiratiebron voor de producten van de haagsche croquetterij.

Oh oh Den Haagsche
Kookschool

Vooruit, vooruit, we hebben het niet allemaal zelf bedacht. We hebben een beetje hulp gekregen van Anna Catharina Manden, die leiding gaf aan de allereerste kookschool van Nederland: De Haagsche Kookschool, opgericht in 1888. Haar boek, dat ze zeven jaar later uitbracht – Recepten van de Haagsche Kookschool – was de grote inspiratie voor onze producten die inmiddels bij meer dan honderden horeca, hotels en vakspeciaalzaken te vinden zijn. Geschreven in een tijd waarin er, behalve een snufje zout misschien, geen smaakversterkers waren om je achter te verschuilen. Je moest gewoon heel erg lekker koken. Rundvlees kwam van Nederlandse koeien en Hollandse garnalen werden in Nederland gepeld. Want wat je van ver dichtbij haalt is lekker. Dit is de kern van hoe we denken over zowel eten als ondernemen. Geen massa, hypes en hysterie, maar oprecht, duurzaam en lokaal. En natuurlijk:

Heel. Erg. Lekker.

We zijn in de loop der jaren enorm gegroeid, maar door vast te houden aan deze waarden zijn we nooit uit onze voegen gebarsten. Wat ooit begon met een bescheiden assortiment is uitgegroeid tot een onbescheiden variatie aan Haagse meestersnacks.
Scroll
Tom de Heij, oprichter en directeur van De Haagsche Croquetterij.

De  
Chef

Haagser dan onze oprichter worden ze niet gemaakt. Hart op de tong, én in de keuken. Sleet vele jaren als specialist in de voedingssector voor hij een gapend gat in de markt zag en erin sprong met De Haagsche Croquetterij.
Want zo'n tien jaar geleden was de wereld wel klaar voor een merk van oprechte meestersnacks in een door schandalen geplaagde sector. Met de Recepten van de Haagsche Kookschool ging Tom op zoek naar een bereidingspartner met dezelfde liefde voor vakmanschap, dierwelzijn, trends en unieke ambachtelijke snacks. En met succes! Na jaren aanpoten is een merk met diepe wortels uit de Haagse grond getrokken, omarmd van Oost tot West.
LinkedIn button
Vraag een proefpakket aan
Vraag een proefpakket aan